elvenar spelen beginnen doe je zo

Zo begin je met Elvenar spelen!

elvenar

Waar moet je op letten als je Elvenar gaat spelen?

Begin je metelvenar spelen bouw je eigen stad Elvenar spelen, dan is de tutorial een handig startpunt. Dat is op zich geen enkel probleem, maar in de tutorial wordt niet alles uitgelegd. En als je te snel klikt, dan kan je niet terug. In sommige gevallen kan het dus handig zijn om iemand in de buurt te hebben die het spel al eerder gespeeld heeft. Als beginnende eigenaar van een Elfen of Mensen stad klik je namelijk vrij snel gewoon alle huisjes stuk voor stuk aan om de munten te innen.

Je kunt echter ook gewoon de muis ingedrukt houden en eroverheen slepen. Welke andere dingen moet je écht weten voordat je begint met Elvenar spelen?

Verken nieuwe gebieden

De gevechten op de kaart gaan ze bij de tutorial eigenlijk niet op in. Het is aan jezelf om te ontdekken hoe dat precies werkt. De gevechten kan je automatisch laten spelen of zelf spelen. Wat is handiger? Het laten spelen van de gevechten is in alle gevallen zeker sneller, maar of het ook beter is? Dat is een tweede. Je weet niet wat er gebeurt en weet niet welke troepen er geschaad worden of doodgaan.elvenar spelen win gevechten

Wil je weten wat er gebeurt en wil je hier invloed op uitoefenen? Dan moet je de gevechten zelf spelen. Per nieuw ontdekt stuk land zijn er acht mogelijkheden tot gevechten of onderhandelen. Zitten er opties tot een gevecht bij die enkel munten of voorraad kosten? Dan kan je daar over onderhandelen waarbij er geen gewonden of doden hoeven te vallen. Kost het echter ook marmer, staal of hout? Dan is het verstandig om de zwaarden te slijpen en over te gaan tot een gevecht.

Bekijk van tevoren de statistieken van je tegenstander. Je kunt zien met welke eenheden ze overeenkomen en tegen welke eenheden ze het beste vechten. Daarna mag je vijf eenheden kiezen om te gaan vechten. Je hoeft niet alle vijf slots in te vullen! Je kunt er ook drie sturen bijvoorbeeld. Kies verstandig en bewust. Het speelveld kan je ook nog parten spelen. Let op stenen en bomen die kunnen in de weg staan van een zwaardarm of de pijlen die je kunt schieten.

Je kunt per beurt een beperkt aantal vakken lopen of iemand aanvallen. Let goed op dat je jezelf niet in de weg gaat staan, waardoor je vijand in het voordeel komt.

Je stad ontwikkelen bij Elvenar spelen

Je zal in de tutorial gevraagd worden je stad tot een bepaald niveau uit te breiden, met bouwplaatsen, huizen en een kazerne. Wanneer je op het boek onderaan je scherm klikt, ga je naar een scherm met mogelijkheden elvenar spelen onderzoekendie je hebt om te onderzoeken.

De kazerne is het eerste dat je moet onderzoeken, maar je moet uiteindelijk alle vier die pijlers vrijspelen. Mocht je de smaak te pakken hebben gekregen van het vechten op de kaart, dan kan je zonder problemen deze punten uitgeven aan deze vier pijlers. Houd er echter wel rekening mee dat je volgens de tutorial je boogschutters ook moet ontwikkelen, en dat je daar aanzienlijk meer kennispunten voor nodig hebt dan voor de fabrieken.

Maar nogmaals: met een mooi aantal gevechten op de kaart is het niet onmogelijk om ze allemaal te doen. Je hoeft de tutorial niet te volgen, maar het is verstandig om dit wel of in grote lijnen wel te doen. Op bepaalde punten is het voorspelbaar wat je zal moeten gaan doen, zoals de vier pijlers vrijspelen, maar je zal ook bepaalde verrichtingen tussendoor moeten doen in je werkplaats en in de fabrieken. Zorg dus dat je niet meteen overal een productie van 24 uur aanzet, want het kan maar zo zijn dat je eerst even een paar drankjes moet produceren.

Cultuurbonus

Wanneer je verwonderd naar het zonnetje of bewolkte zonnetje aan het kijken bent bovenin je scherm: Dat zonnetje geeft aan hoeveel bonus cultuur je krijgt. Als dit een mooi hoog percentage is, dan krijg je extra munten en voorraden. elvenar spelen met cultuurbonusOm dit naar een gezond percentage te brengen zal je culturele objecten moeten plaatsen zoals lichtzuilen en paarse bloesembomen. Je hebt hier wel arbeiders voor nodig, let dus op met het uitbreiden van andere zaken als huizen en werkplaatsen.

Wanneer je twee arbeiders eenmaal een taak hebben, is het verstandig om ze die gewoon af te laten ronden. Of je moet geld investeren in Elvenar en een extra arbeider aanschaffen. Voor 500 diamanten kan je er namelijk al een derde arbeider bij aanschaffen. Je begint het spel met 200 diamanten, registreer je je e-mail dan krijg je er nog eens 50 cadeau en je kunt eenvoudig meer diamanten kopen.

Voor een bedrag van € 5,- kan je (afhankelijk van de aanbieding!) al een stuk of 600 diamanten aanschaffen. Mocht het allemaal te ingewikkeld zijn met PayPal of je rekeningnummer? Dan kan het ook via de SMS. Voor € 10,- heb je in de meeste gevallen meer dan 1200 diamanten, de rekening die komt bij je maandelijkse telefoonrekening op en je hebt de diamanten meteen. Wil je dus snel vooruitkomen in het spel kan je dat eenvoudig met diamanten doen.

Let op met de tutorial bij Elvenar spelen!

Volg je de tutorial tijdens het spelen? Let dan even extra op. Het is verstandig om áltijd eerst de beloning te claimen voordat je iets anders gaat doen. Haal je tussentijds de munten uit je huizen, dan kun je erop rekenen dat de volgende stap gaat om het innen van munten.

Dus: staat er links in beeld een groen vinkje? Dan claim je eerst je beloning voordat je iets anders gaat doen!

Wil je meer weten over Elvenar spelen? Kijk dan eens welke gebouwen je nodig hebt, bij de Elvenar tips en trucks of naar onze Elvenar review,

1 thought on “Zo begin je met Elvenar spelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *