Tribal Wars of toch Tribal Wars 2?

online gaming

Tribal Wars versus Tribal Wars 2

Mensen tribal wars dorpdie bekend zijn met de spellen van Innogames zullen de naam Tribal Wars zeker kennen. Tribal Wars is een eenvoudig browserspel. Het speelt zich af in de middeleeuwen en je start met één dorp dat je uitbouwt waarna je nieuwe dorpen kunt veroveren. Hoewel het spel door de jaren heen aardig is opgeknapt qua grafische elementen, is het spel nog steeds eenvoudig. Waarschijnlijk vonden ze bij Innogames ook dat het tijd was voor een verbetering, maar omdat Tribal Wars nog altijd een goedlopend spel is, besloten ze een nieuw spel op te zetten. Tribal Wars 2. Het is niet echt een upgrade van Tribal Wars, het is wel echt een nieuw en ander spel. Beide spellen zijn gratis online strategiespellen, met elk een heel eigen uitwerking.

Intribal wars 2 dorp de basis is het doel hetzelfde: je krijgt één dorp en dat dorp moet je uitbouwen waarna de wereld op je wacht. Deze wereld zal je moeten veroveren. Dat doe je in eerste instantie waarschijnlijk alleen, maar op termijn ga je dat samen met een stam en stamgenoten doen. Wanneer je dorp er klaar voor is, kan je andere dorpen gaan veroveren en je koninkrijk uitbreiden. Tribal Wars en Tribal Wars 2 hebben beide een vrij hoge mate van pay-to-win. Dat betekent dat je in beide spellen sneller kunt gaan door een paar euro neer te leggen. Bij Tribal Wars gebeurt dat met Premium Punten en bij Tribal Wars 2 met Kronen.

Kronen versus Premium Punten

Premium Punten (ook wel premium of simpelweg PP) worden gebruikt in Tribal Wars om je voortgang te versnellen. Je kunt premium kopen, maar op veel werelden kan je ook premium verdienen. Let er wel op dat dit lang niet op alle werelden het geval is, het is dus aan te raden om te kijken of dit ondersteund wordt op de wereld die je wilt gaan spelen.

Je kunt op twee manieren premium verhandelen. Via de marktplaats is het mogelijk tegen een max ratio van 1:20 om misbruik te voorkomen, maar ook via de premiumbeurs. Je kunt premiumpunten overdragen naar andere spelers, wat handig is als iemand te weinig premium heeft om de muur even snel uit te bouwen bij binnenkomende aanvallen bijvoorbeeld.

Bij Tribal Wars kan je met Premium een heel aantal dingen doen:

 • Premium Account aanschaffen
 • Accountmanager aanschaffen
 • Farm Assistant aanschaffen (overbodig met Accountmanager)
 • Bouwtijd halveringen (10 PP per keer)
 • Reductie van bouwkosten (30 PP per keer)
 • Verhoogde grondstofproducties (20% vanaf 40 PP voor 7 dagen)
 • Ruilen met de handelaar (10 PP)
 • Extra vlaggen kopen (100 PP voor 3 vlaggen)
 • Het wijzigen van je gebruikersnaam (500 punten)

Kronen worden binnen Tribal Wars 2 gebruikt om je voortgang te versnellen. Je kunt Kronen kopen maar ook verdienen binnen competities. Via het forum van Tribal Wars 2 kan je meedoen aan competities waarbij je kronen kunt verdienen.

Bij Tribal Wars 2 kan je met Kronen een heel aantal voordelen kopen:

 • Je kunt officieren aankopen
 • Boosters gebruiken
 • Plunderbescherming
 • Grotere bouwlijst
 • Aanvalsbescherming
 • Kostenverlaging
 • Dagelijkse eenhedendeal
 • Direct bouwen
 • Direct handelen
 • Wijzig je orde in Commanderij
 • Direct laten arriveren van handelaren

Er zijn zes verschillende officieren die je kunt gebruiken. Voor alle officieren geldt hetzelfde; je kunt ze maar éénmalig gebruiken. Plaats je dus een aanval en trek je deze terug, dan ben je je officier ook kwijt. Zorg dus dat je zorgvuldig omgaat met je officieren en hoe je deze gebruikt.

Starten, hoe doe je dat?

Wietribal wars kaart uitgebouwde dorpen start met het spel merkt snel dat het opbouwen van je grondstoffen een punt is waar je in het begin veel profijt uit kunt halen. Hoge grondstoffen zorgen ervoor dat je snel kunt groeien. Deze grondstoffen gebruik je om je dorp uit te bouwen en om eenheden te produceren. Om eenheden te produceren en gebouwen uit te bouwen moet je ervoor zorgen dat er genoeg ruimte is. Dat kan je bereiken door je boerderij op tijd uit te bouwen. Zorg ervoor dat je hier op tijd naar kijkt. Niets is vervelender dan een dorp hebben waar je geen eenheden kunt produceren en geen gebouwen aan kunt zetten omdat je je boerderij niet op tijd uitgebouwd hebt. Hoeveel ruimte je nog hebt in je boerderij, kan je bij Tribal Wars 2 bovenin je scherm zien op je vooruitgangsbalk.

Bij zowel bij Tribal Wars als Tribal Wars 2 start je met een tutorial die je de eerste basis laat zien. Deze gaat je ook opdragen bepaalde gebouwen uit te bouwen en feitelijk het spel te verkennen. Iets wat zeker een pluspunt is, zeker wanneer je een nieuwe speler bent. Hoe het spel werkt is in zulke gevallen belangrijk om te weten te komen. Maar je merkt ook snel dat een goede buur goud waard is binnen Tribal Wars en Tribal Wars 2.

Mensentribal wars 2 kaart uitgebouwde dorpen die vaker gespeeld hebben, zullen een andere strategie hebben bij het starten. Zo wordt er vaak afgeraden om zo snel mogelijk naar een edeltrein (vier edelmannen om een dorp direct over te kunnen nemen met wat geluk) te rushen omdat je de troepen moet hebben om deze te ondersteunen. Nu is het bijstaan van een edeltrein vaak geen enkel probleem als je aanvallend speelt, het verdedigen van je net nieuwe dorp is een tweede. Een basisverdediging is dan ook wat er aangeraden wordt. Daarom is een eerste dorp vaak een mix dorp qua troepen.

Daarnaast zijn er buiten premium en kronen nog andere manieren waarop je je vol op je troepen kunt concentreren: farmen, oftewel het stelen van grondstoffen uit andere dorpen. Als je vroeg begint met farmen van barbarendorpen en spelersdorpen dan merk je dat je ook genoeg grondstoffen binnenkrijgt om je dorp snel uit te kunnen bouwen én om je troepen aan te houden.

Houd er in alle gevallen rekening mee dat je troepen nodig hebt om je dorpen te kunnen verdedigen. In de beginfase hebben de meeste spelers dit echter nog niet en dan heeft een brutaal mens de halve wereld.

Tribal Wars versus Tribal Wars 2

Mensen die denken dat Tribal Wars 2 maar weer een slecht aftreksel is van Tribal Wars, die vergissen zich. Hoewel beide spellen bijzonder veel overeenkomsten hebben – in de basis – zijn het wel degelijk twee spellen en twee spellen die beide een andere manier van spelen vereisen. Wanneer je Tribal Wars leuk vindt om te spelen, maar het grafische aspect maar wat saai vindt, dan kan Tribal Wars 2 juist wel een spel zijn dat bij jou past. Tribal Wars 2 heeft namelijk veel meer grafische elementen en is daarmee grafisch heel veel beter uitgewerkt. Een ding is zeker, beide spellen hebben zo hun eigen voor- en nadelen zowel los als ten opzichte van elkaar. Je kunt er maar op één manier achter komen of Tribal Wars of Tribal Wars 2  wat is voor jou of niet – maak een account aan en kijk zelf!

1 thought on “Tribal Wars of toch Tribal Wars 2?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *