Hoe maak je sterke wachtwoorden voor online spelletjes?

online gaming

Sterke wachtwoorden: jouw veiligheid staat voorop

Sterke wachtwoorden zijn dé manier om ervoor te zorgen dat jouw account veilig is. Je wilt niet dat andere mensen toegang krijgen tot je account immers. Wil je zeker weten dat alle uren spelen veilig achter slot en grendel zitten wanneer je even niet ingelogd bent? Besteed dan wat extra tijd aan het verzinnen van wachtwoorden. Uiteraard vertellen we je ook graag hoe wij al onze verschillende wachtwoorden voor alle verschillende online games onthouden!

Hoe maak je sterke wachtwoorden?

  • Gebruik zoveel mogelijk tekens;
  • Gebruik minstens hoofdletters, speciale tekens en cijfers;
  • Gebruik geen persoonlijke informatie zoals je naam of geboortejaar;
  • Maak verschillende sterke wachtwoorden aan voor verschillende websites;
  • Verander je wachtwoorden regelmatig. Eens per jaar is normaal voldoende.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de wachtwoorden die je bij online spellen gebruikt. Het is ook belangrijk om je mail, fora-accounts en andere beschermde delen van websites te blokkeren voor mensen die daar niets te zoeken hebben. Goed opletten en sterke wachtwoorden maken helpt.

Een aantal algemene tips

Wil je het lastiger maken voor hackers? Gebruik dan geen gangbare woorden in je wachtwoord. ‘IkGaSpelen2018’ is een wachtwoord dat met de juiste software veel sneller te hacken is dan een wachtwoord als ‘iKag18SPn%’, om maar een gekke combinatie te kiezen.

Zorg er ook voor dat de naam die je gebruikt niet lijkt op het wachtwoord. Dat is namelijk de eerste suggestie die hackers proberen.

Een andere tip: schrijf nooit de wachtwoorden op die je gebruikt. Niet op een blaadje, niet in Word en zeker niet in een online bestand. Je weet namelijk nooit hoe goed andere mensen hun veiligheid voor elkaar hebben.

Hoe onthouden wij alle verschillende wachtwoorden?

Ons wachtwoord voor Forge of Empires is anders dan ons wachtwoord voor Elvenar. En met beide wachtwoorden kom je de mail niet in en kun je niet inloggen op de website. We hebben gerekend en kwamen uit op meer dan 30 verschillende wachtwoorden die we dagelijks gebruiken.sterke wachtwoorden veilig houden

Dat is veel – en hoe onthoud je die allemaal? Wel, dat doen we dus niet. Wij hebben hier één wachtwoord nodig om bij al onze wachtwoorden te komen. We gebruiken LastPass, een kluis die je direct kunt downloaden vanaf de website van de aanbieder.

Deze slaat alle wachtwoorden op, zodat je nog maar één wachtwoord hoeft te onthouden. Zorg er wel voor dat dit een bijzonder sterk, ingewikkeld en betrouwbaar wachtwoord is – want dit is de sleutel naar alle wachtwoorden van alle websites die je gebruikt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *