Guild Wars 2 Review

Guild Wars 2 Review

In onze Guild Wars 2 bekijken we waarom dit spel een van de grootste MMORPG-spellen van dit moment is. Is dit een interessant spel en kun je Guild Wars 2 gratis spelen online?

De reis begint met Guild Wars 2

Reis meeguild wars 2 logo naar de fantasiewereld Tyria, een land dat geregeerd wordt door draken die het ooit zo vredige land in chaos gestort hebben. Maak een keuze uit negen verschillende beroepen met elk een geheel eigen speelstijl. Kies uit een van de vijf rassen en begin met het creëren van je eigen verhaal dat je meeneemt op avonturen en opdrachten laat uitvoeren. De wereld verandert gebaseerd op de keuzes die je maakt en kan dus zo betoverend zijn als je dat zelf wenst.

Ga direct naar Guild Wars 2, of lees de rest van de review.

De vijf rassen

 • Human
 • Sylvari
 • Asura
 • Norn
 • Charr

Guild Wars 2 wijkt op meerdere manieren af van veel andere MMORPG-spellen. Zo kun je zelf bepalen hoe de wereld eruit gaat zien. Niet letterlijk, maar door het maken van je eigen karakter of karakters bepaal je ook hoe de wereld eruitziet voor dit karakter. Besluit je dat je karakter een wees is en dus niet opgroeide met twee ouders, dan krijg je natuurlijk meteen een heel ander beeld. Alle keuzes die je maakt met je karakter dragen hieraan bij en dat maakt Guild Wars 2 uniek.

De strijd met de Elders in Guild Wars 2

Tyria is een staat van chaos want de 6 Elder Dragons zijn ontwaakt. Het ooit dominante ras Human is niet meer dominant omdat het door alle oorlogen verzwakt is. De dwergen zijn bijna uitgestorven en onthouden zich van communicatie met de buitenwereld. De oude en nieuwe rassen moeten de handen ineenslaan en het gevecht aangaan tegen de Elders.

Guild Wars 2 was niet altijd gratis

Toen Guild Wars 2 in 2012 uitgebracht werd voor de PC, was het een heel ander spel dan het nu is. Hierbij gaat het niet om hoe het spel gespeeld wordt, maar de manier waarop het spel aangeboden wordt (vandaar dat een gemiddelde Guild Wars 2 review sterk af kan wijken). Toen het spel oorspronkelijk uitgebracht werd, was het geen gratis spel. Je moest het kopen om te kunnen spelen. Daar kwam echter wel bij dat je geen aanvullende subscripties nodig had om het spel te kunnen spelen. In 2015 hebben ze hier verandering in aangebracht en werd het een gratis spel dat je zonder enig probleem kunt downloaden en kunt spelen. Sindsdien zijn er echter ook twee expansies uitgekomen. Deze twee expansies zijn niet gratis, maar wie regelmatig speelt, betaalt graag om het verhaal uit te mogen breiden. De keuze is uiteraard helemaal aan jou – maar in de basis is dit spel dus wel degelijk een gratis online game.

Expansie: Heart of thorns

Expansie: Path of Fire

 

Pluspunt in de Guild Wars 2 review: regelmatige updates

Binnen de MMORPG zijn er weinig spellen die zo goed onderhouden worden als Guild Wars 2. In het begin kwam er tweewekelijks nieuwe content uit. Dat is nu niet meer het geval maar er wordt nog steeds met regelmaat nieuwe content vrijgegeven door middel van updates. Denk aan dungeons, nieuwe gebieden, groep bazen en diverse andere verbeteringen. Een pluspunt voor de Guild Wars 2 review, want er wordt goed naar de community geluisterd.

In 2013 werd Guild Wars 2 opgeschrokken door een enorm grote update met living world content. Dat wil zeggen dat de content dynamisch werd waardoor het lijkt of deze levend is. Inmiddels zijn er drie seizoenen te spelen: seizoen 2, 3 en 4. Seizoen 1 ontbreekt, maar je wordt op weg geholpen door een synopsis die je voorziet van alle informatie die je nodig mocht hebben.

Je kunt seizoen 1 niet meer spelen omdat deze uitgebracht is als time gated; dat houdt in dat het binnen een bepaalde periode gespeeld moest worden of dat anders de content verdween en aangevuld werd met nieuwe content. Vanaf seizoen twee werkt het gelukkig anders en kan je deze seizoenen gewoon weer spelen.

De Expansies in Guild Wars 2

In 2015 was het tijd voor Heart of Thorns, iets wat bekend zou komen te staan als de eerst expansie van Guild Wars 2. In 2017 werd daar de tweede expansie Path of Fire aan toegevoegd. De wereld van Guild Wars 2 is al groot te noemen, maar de beide expansies bieden nieuwe mogelijkheden en andere opties dan de wereld die je kent en zullen de huidige wereld vergroten.

Als je ooit Guild Wars 2 gespeeld hebt, dan kan het een goed moment zijn om het spel nog weer eens te bezoeken. Hoewel het spel al jaren bestaat, is het nog altijd aan verandering onderhevig en kan het je weleens prettig verrassen.

Benguild wars 2 screenshot gameplay je een nieuwe speler? Wel dan is de base game geheel gratis en kan je zonder problemen gaan kijken of het wat voor je is. Mocht je angst hebben dat je door spelers die al een jaar of zes spelen omvergelopen wordt? Die angst is ongegrond, de level cap is niet verhoogd en daardoor heb je niet het idee dat je meteen met 10-0 achterstaat tegen mensen die al spelen sinds dag 1. Ook dat is een dik pluspunt in onze Guild Wars 2 review.

Facts:

 • Uitgever: NCSOFT
 • Ontwikkelaar: ArenaNet
 • Type: F2P MMORPG (met betaalde expansies)
 • Uitgekomen op: 28 augustus 2012
 • PvP: Arenas en op grotere schaal wereld tegen wereld
 • Spelmodus: Multiplayer

Pluspunten

 • Gratis te spelen
 • Het verhaal is meeslepend
 • Veel vrijheid bij het maken van je eigen karakter
 • Verschillende rassen
 • Grafische Elementen
 • Gevechten
 • Muziek

Hoe weet je of Guild Wars 2 iets is voor jou?

Eigenlijk weet je dat alleen door het spel te spelen. Eenvoudig of niet? Maar er zijn uiteraard genoeg mensen die het benauwd krijgen van het idee van het aankleden van een eigen karakter en met dat karakter quests te ondernemen en de wereld te veroveren. Speel je graag spellen als Elvenar of Tribal Wars dan kan het zo zijn dat Guild Wars 2 net een stap te ver is.

Guild Wars 2 review – ons eindoordeel

Ons eindoordeel in de Guild Wars 2 review is dat dit een bijzonder sterk spel is. De dynamische content, het grote aantal spelers en de constante updates maken het een interessante browsergame. Het spel is in essentie gratis te spelen, al zullen de meeste mensen na verloop van tijd kiezen voor de extensies. Dit spel wordt terecht een van de beste MMORPG-games van het moment genoemd en aangezien er nog steeds aan gewerkt wordt, heeft Guild Wars 2 zeker de toekomst!

Begin vandaag nog met Guild Wars 2!