Elvenar Review

Hoe speel je Elvenar?

Welvenar zo begin je met spelenanneer je Elvenar gaat spelen, moet je meteen een keuze maken. Ga je met mensen spelen of ga je met elfen spelen? Gezien de naam van het spel is niet lastig te raden dat veel mensen kiezen voor de elfen. Maar of je nu kiest voor de Elfen of de Mensen, in beide gevallen heb je grote kans betoverd te raken door het spel, vandaar dat onze Elvenar review niet uit kon blijven. Het enige verschil wat er tussen de beide werelden is, is het uiterlijk. Voor de rest doorloop je eenzelfde proces met dezelfde dingen waar je tegenaan loopt.

Elvenar als spel draait om het uitbouwen van je stad, je mensen of elfen tevreden houden en tegelijkertijd genoeg munten en voorraad hebben om alles uit te kunnen voeren. Wie voor het eerst Elvenar speelt, wordt door middel van een tutorial meteen meegevoerd, zodat de basis van het spel al snel duidelijk wordt. Maar waarom moet je nu Elvenar gaan spelen? Je leest het hieronder in onze Elvenar review.

Hoe kan ik Elvenar spelen?

Je kunt Elvenar eenvoudig via je browser spelen. Je hebt hier geen verdere downloads voor nodig. Je gaat naar Elvenar, maakt een account aan en je kunt beginnen met spelen. Wil je meer online zijn of vind je spelen via je mobiel makkelijker? Dan kan je naar de App store gaan en de app downloaden. Na het downloadproces kan je ook eenvoudig beginnen met spelen.

Het spel is zowel via de browser als mobiel eenvoudig te spelen en te bedienen. Er zijn uiteraard voor- en nadelen aan zowel de browservariant als de mobiele variant maar de verschillen zijn klein en de overgang tussen beide is soepel. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudiger om je stad te gaan herindelen via een browser, omdat je gebruik kunt maken van een muis.

Wanneer je dit per mobiel doet, merk je dat het swipen niet altijd even eenvoudig is – je zal geduldig moeten zijn en af en toe opnieuw moeten beginnen. Het verlenen van burenhulp is via de browser weer een wat tijdrovende klus, iets wat mobiel een stuk eenvoudiger is en sneller gedaan is. Je kunt zowel via de browser als mobiel je stad uitbreiden, munten, voorraad en goederen innen.

Wat moet je weten voor je Elvenar gaat spelen?

Dat je gewoon moet beginnen en proberen – er is geen specifieke manier van je stad bouwen die het beste werkt. Dat en de hulp van de tutorial gaat je op weg helpen je eigen stad te bouwen. Uiteraard zijn er dingen die je moet weten en dingen die je moet onthouden, de meeste van deze dingen kom je gaandeweg tegen of loop je vanzelf tegenaan. En uiteraard vind je een heel aantal aspecten alvast in deze Elvenar review.

Cultuur

Celvenar cultuur zo werkt hetultuur is een belangrijk punt bij het bouwen van je stad in Elvenar. Je moet je bevolking tevreden en blij houden. Dat doe je door culturele gebouwen neer te zetten, en door banden met je buren te onderhouden. Je kunt je culturele level zien bovenin je scherm in de balk in de vorm van het zonnetje. Is het bewolkt in je stad? Dan is het tijd om of je buren te bezoeken of om een nieuw cultureel gebouw te plaatsen.

Cultuur zorgt ervoor dat je bevolking gelukkig blijft, en daardoor dus ook gezond én productief. In eerste instantie heb je beperkte keuze binnen de culturele gebouwen die je kunt plaatsen. Maar naarmate het spel vordert is het merkbaar dat het niet alleen culturele gebouwen zijn die je helpen, maar ook oude wonderen en gevorderde wegen.

Hoe meer je je je stad uitbreidt, hoe meer cultuur je nodig hebt. Elk gebouw dat je uitbreidt heeft naast een hoeveelheid munten, voorraad en mogelijk andere grondstoffen ook cultuur nodig. Hoe meer je uitbouwt, hoe meer cultuur je verbruikt. Niet zo verwonderlijk want hoe meer je uitbouwt hoe meer mensen of elfen er zijn die voor je werken en bij je wonen.

Zorg dus dat je je cultuur in de gaten houdt. Let wel op dat je niet te veel ruimte in beslag laat nemen door culturele gebouwen. Het is beter om regelmatig je buren te bezoeken en te voorzien van burenhulp, zij gaan dit in de meeste gevallen ook bij jou doen. Een van de opties bij de burenhulp is het opknappen van culturele gebouwen, waardoor ze voor een periode van acht uur het dubbele aan cultuur opleveren.

Kennispunten

Jeelvenar kennispunten gift verkrijgt ieder uur 1 kennispunt. Bij 10 kennispunten is de balk bovenin je scherm vol. Het is verstandig om op tijd je kennispunten te investeren zodat je verder kunt komen in het spel. Ga dus regelmatig kijken in het menu ‘onderzoeken’ om te zien wat je verder moet onderzoeken en waar je voorkeuren liggen, of waar de tutorial je heen wil hebben.

Je krijgt ook kennispunten als je de kaart verkent en gevechten voert. In tegenstelling tot de normale kennispunten die je krijgt en waar je er maximaal 10 van kunt behouden, kan je via de kaart meer kennispunten verzamelen dan er in je balk passen. Deze kan je nadien ook gewoon gebruiken. Je hoeft je tijdens het verkennen van de kaart (of het veroveren van provincies) dus niet druk te maken over het mogelijke overlopen van kennispunten.

Woonhuizen

Omelvenar magisch huis van de mensen je groeiende bevolking te kunnen huisvesten heb je huizen nodig. Wie met mensen speelt gaat hier al snel een klein voordeel zien. Mensen wonen namelijk groter, en bij groter moet je niet aan huizen denken die meer plek innemen, maar huizen waarin meer plaats is. De eerste huizen kunnen 31 bewoners behuizen, en bij elke uitbreiding worden dit er meer. Bij de elfen moet je bij een level 4 woning een grotere plek reserveren voor de huizen en bij de mensen is dit bij level 5.

Upgraden versus nieuw bouwen

Het plaatsen van nieuwe huizen is goedkoop, of althans goedkoop in verhouding tot het uitbreiden van de huizen die je al hebt staan. Toch kan het uitbreiden van huizen op de langere termijn veel voordelen met zich meebrengen. Je moet namelijk de ruimte optimaal moeten benutten, woonhuizen versus alle andere gebouwen.

  • Basis
  • Militair
  • Cultuur
  • Nederzetting

In de basis zitten niet alleen woonhuizen opgenomen, maar ook werkplaatsen. Voor deze geldt hetzelfde als voor de woongebouwen: uitbreiden is op de langere termijn verstandiger dan nieuwe plaatsen. Twee level 2 werkplaatsen leveren namelijk vrijwel hetzelfde op als één level 4 werkplaats. Het verschil is een voorraadpunt in nadeel van de level 4 werkplaats. Maar die neemt maar een keer 2×2 in, waar de andere twee keer deze ruimte innemen.

Om een fabriek of werkplaats te kunnen bouwen en uitbouwen, heb je bevolking nodig en die hebben behuizing nodig. Alles is dus een cirkel in deze Elvenar review. Het is een tactisch spel gezien de ruimte en grondstoffen/munten die je nodig hebt. Want heb je genoeg bevolking (en dus huizen) om een gebouw te kunnen voorzien van bevolking, dan moet je kijken naar de rest. Heb je alle benodigde grondstoffen (munten, voorraad, marmer, hout, staal etc.) en ook de ruimte voor een uitbreiding van het gebouw?

Ruimte

Hoe kan je de ruimte het beste benutten? Dat is een vraag waar veel spelers van Elvenar mee spelen en wat zeker terug moet komen in de Elvenar review. Want je moet je bewoners ook nog eens op cultureel gebied tevreden houden. Als je cultuur onder een bepaald punt komt ,dan schijnt de zon wat minder helder. Je moet dus ook culturele gebouwen plaatsen, ongeacht dat die soms meer ruimte innemen dan je lief is.

Je krijgt een aantal keren de mogelijkheid om je provincie te vergroten met een 5×5 grid. Dit is altijd een mooie mogelijkheid om te reorganiseren. Je hebt dan immers weer een stuk lege ruimte waardoor je eenvoudiger dan op andere momenten de boel kan reorganiseren. Omdat de gebouwen met hun groei – en de jouwe als speler! – ook zullen groeien in omvang, is het nodig om te blijven kijken hoe je de ruimte optimaal kunt benutten.

Zeker gezien de meeste gebouwen aan een straat of pad moeten liggen wat in verbinding staat met je stadhuis. Hoe je je straten neerlegt en gebouwen plaatst is dus essentieel. Zeker in het begin moet je goed nadenken wat je waar plaatst en waarom. Lees meer over de diverse gebouwen in ons artikel over Gebouwen in Elvenar.

Diamanten

Belvenar diamanten giftinnen Elvenar zijn diamanten dé manier om dingen te versnellen. Diamanten kan je aanschaffen om het spel gemakkelijker te maken. Het is niet persé nodig om diamanten te gebruiken binnen het spel, maar het maakt bepaalde zaken wel heel veel eenvoudiger. Zo kan je met diamanten een extra arbeider in je arbeidershut aanschaffen zodat je meerdere bouwprojecten kunt aanzetten. Je kunt met diamanten extra uitbreidingen aanschaffen, zodat je sneller kunt groeien en daarnaast kan je de diamanten ook gebruiken om bijvoorbeeld productie te versnellen.

Eindconclusie van de Elvenar review

Elvenar is niet zomaar het volgende bouwspelletje, het is een spel waarbij je zo snel kunt gaan als je zelf wilt. Je kunt gebruikmaken van de betaalopties om alles te versnellen, maar ook gewoon op je eigen tempo je eigen stad bouwen. Of je nu kiest voor de mensen of de elfen beide werelden zijn grafisch mooi uitgewerkt. Regelmatig terugkerende toernooien bieden je leuke prijzen aan, waardoor je het spel ingezogen wordt. Al met al is Elvenar een spel waar je eenvoudig verslingerd aan kunt raken. Maar ook een spel waar je zo veel tijd in kunt investeren als je zelf wilt of kunt. Mocht je onverhoopt twee dagen niet in kunnen loggen om welke reden dan ook? Dan ben je je stad niet kwijt, je productie ligt gewoon op je te wachten en als je inlogt kan je gewoon weer verder waar je gebleven was. Dat vinden we een groot voordeel in de Elvenar review. Nieuwsgierig geworden? Je kunt eenvoudig een account aanmaken op Elvenar.nl, of meer informatie vinden in ons artikel over Elvenar tips en trucks.