Elvenar tips en trucks

Tutorial

Welvenar tutorial hulpanneer je voor het eerst Elvenar speelt, laat de tutorial je vrijwel alles zien wat je moet weten. Deze helpt je op weg en zal je eenvoudig de meest gangbare zaken laten zien en wat je moet doen. Toch ben je in de meeste gevallen afhankelijk zijn van je eigen inzicht en wat je wilt doen. Het is echter wel aan te raden als nieuwe speler om de tutorial in de gaten te houden, en deze voor het grote merendeel te volgen.

Tegelijkertijd is het ook belangrijk om je eigen pad te volgen, en niet altijd maar klakkeloos aan te nemen wat de tutorial je zegt te doen. Je krijgt echter wel een leuk aantal munten en voorraad voor voltooide opdrachten binnen de tutorial, dus wijk af met mate – je hebt de munten en de voorraad hard nodig.

Gevechten op de wereldkaart

Een van de dingen waar de tutorial niet heel erg goed op in gaat, zijn de gevechten op de wereldkaart. Het is al snel duidelijk dat je provincies moet veroveren om te kunnen groeien, en om snel kennispunten te vergaren. Toch is het belangrijk om goed op te letten wat je doet wanneer je gaat vechten. Wanneer je de erg makkelijke gevechten gehad hebt, is het zaak om te zorgen dat je goed oplet, en niet het leger wat je hebt (en wat langzaam bijmaakt!) vergooit. Kijk naar de kracht en troepenomvang van je tegenstander, en baseer daarop of het wel of niet verstandig is om aan te vallen. Soms is het onderhandelen een veel betere strategie.

Burenhulp

Belvenar burenhulpurenhulp is essentieel binnen Elvenar, je kunt namelijk elke 24 uur je buren helpen. Wanneer je via de kaart naar een van je buren gaat, kan je via de schuddende handen je buren helpen. De gebouwen die je kunt kiezen om te helpen hebben ditzelfde symbool. Het levert niet alleen je buren wat op, maar jou ook. In de meeste gevallen krijg je alleen een muntenbonus (welke vaststaat aan de hand van het level van je stadhuis) maar in sommige gevallen krijg je ook voorraad. Daarnaast kan je drie keer per dag een schat vinden. De schat kan je alleen vinden als je iemand helpt die binnen diezelfde 24 uur jou ook geholpen heeft.

Nadat je je muntenbonus ontvangen hebt voor het helpen, ga je de opmerking krijgen dat er een schat te vinden is in deze stad. Dan is het een kwestie van de stad door zoeken. In de meeste gevallen ligt deze (in een schatkist) aan de buitenranden van de stad. In de schatkist kan van alles zitten, van een grondstof tot aan betoveringen. Het kan ook voorkomen dat je zomaar een geschenk krijgt na het helpen van iemand – burenhulp is dus zeker iets om in de gaten te houden. Help jij je buren? Dan helpen ze jou!

Diamanten

Delvenar diamanten aanschaffeniamanten kunnen zo belangrijk zijn als je dat zelf wilt. Je krijgt als je start 200 diamanten, als je vervolgens je e-mail registreert krijg je binnen enkele dagen een mail waarin je nog eens 50 diamanten kunt claimen. Daarnaast komt er binnen enkele dagen na de registratie nog een mail, om nog eens 100 punten te kunnen claimen. Voor zowel de 50 als de 100 diamanten heb je een activeringsperiode van 3 dagen, daarna vervalt het aanbod.

Dus;

  • 200 diamanten als je start
  • 50 extra diamanten bij registratie mailadres
  • 100 diamanten als cadeautje

In de winkel zijn ook telkens interessante aanbiedingen met diamanten. Zo kan je in veel gevallen een gratis arbeider aangeboden krijgen bij een aankoop of zijn er pakketten in de winkel die je diamanten aanbieden in combinatie met diverse leuke extraatjes. De diamanten zijn dus big business binnen het spel.

Direct voltooien van bouwopdrachten in Elvenar

Wanneer je speelt, merk je al snel dat vrijwel elke keer dat je een bouwopdracht of opdracht aanzet, dat er gevraagd wordt of je deze meteen wilt voltooien. Uiteraard komen hier de diamanten in het spel. De diamanten zijn dus dé manier om dingen sneller en gemakkelijker te laten verlopen. Je verkort productietijden, bouwtijden en je kunt er gebouwen mee aanschaffen. De gebouwen die je aan kunt schaffen hebben vaak extra voordelen. Ze zijn of kleiner in omvang of leveren heel veel meer voorraad, plaats voor arbeiders of extra cultuur. Met name op het gebied van cultuur is het snel duidelijk dat het investeren in diamanten je erg veel op kan leveren.

Uiteraard kan je met diamanten ook extra uitbreidingen aanschaffen, en ruimte is iets waar je vrijwel altijd gebrek aan hebt binnen het spelen van Elvenar.

Houd altijd de aanbiedingen in de gaten wanneer je diamanten aan wilt gaan schaffen. Is er op het moment dat je diamanten nodig hebt geen aanbieding, kan het soms lonen om iets langer te wachten.

Gevechten

Welkeelvenar eenheid mistloper eenheid je als eerste aanklikt en klaar zet om te vechten, moet ook als eerste bestuurd worden. Wil je bijvoorbeeld je boogschutters beschermen, dan is het verstandig om deze als laatste te plaatsen, zodat je deze met je andere eenheden kunt beschermen. Wil je echter dat ze als eerste kunnen schieten, dan plaats je deze vooraan.

Om gevechten te kunnen voeren heb je eenheden nodig om te vechten die je in de kazerne kunt trainen. Het level van je kazerne heeft echter alleen invloed op de duur van de training en niet op de hoeveelheid troepen die je in een keer kunt trainen. Bouw daarom zo snel mogelijk ook een of zelfs meerdere wapenkamers zodat je grotere hoeveelheden troepen in een keer kunt maken. De wapenkamer bij de elven start met een 2×2 grid en bij level vijf wordt dit een 3×3.

Onderhandelen in plaats van vechtenelvenar ga je vechten of onderhandelen

Onderhandel wanneer er alleen munten en voorraad gevraagd worden als onderhandelingskosten. Wanneer je andere grondstoffen moet inleveren om een provincie te kunnen veroveren, dan is het verstandig om dit goed te overwegen en om eventueel het gevecht aan te gaan. Let echter wel op de troepenomvang van je tegenstander. Een gevecht dat gemakkelijk lijkt omdat het bijvoorbeeld slechts één tegenstander heeft, kan lastig worden omdat deze vijf keer zoveel troepenomvang heeft dan de jouwe.

De Arbeidershut

Iets wat niet meteen duidelijk is, is dat je begint met twee arbeiders, en dat dit ook meteen de twee arbeiders zijn waar je alles mee moet doen. Tot je een heel stuk verder in het spel bent, heb je dus twee arbeiders en kan je slechts twee bouwopdrachten tegelijkertijd uitvoeren. Iets waardoor je goed op moet letten wat je bouwt en vooral wanneer je het bouwt. Je kunt ook een extra arbeider aankopen met diamanten, iets wat voor veel fanatieke spelers een hele goede optie is, omdat je dan nog meer in één keer kunt uitbouwen.

elvenar arbeidershutten

Tip: bouw je huizen uit wanneer je niet actief bent, deze gaan automatisch munten voor je gaan verzamelen waar je bij de meeste andere gebouwen units aan moet zetten om ze te kunnen innen een X aantal uur later.

De Elvenar tips en trucs!

Nu je alle Elvenar tips & trucs gelezen hebt, kun je direct naar Elvenar toe om verder te spelen. Weet je nog niet zeker of dit een game voor jou is? Bekijk dan eerst even onze Elvenar review!